Aktualne
računovodske
novice

06
dec
  • blog
  • komentarji: 0
  • deljenja: 0

Pridite vi do strank in ne obratno

Ne glede na to ali svoje podjetje začenjate v garaži, domači kuhinji ali v dnevni sobi vaših staršev, na določeni točki boste morali sprejeti odločitev o vašem uradnem delovnem prostoru.

In po vsej verjetnosti se boste odločali glede na velikost in ceno prostora, ki ga boste uporabljali za svoje delovne procese. Ne pozabite, da obstajajo dejavniki, ki jih ne smete zanemariti.

Lokacija, lokacija, lokacija.

Katere so tri najpomembnejše lastnosti, ko odpirate nov lokal? Lokacija, lokacija, lokacija. Morda ne odpirate ravno lokala, vendar je lokacija vseeno pomemben dejavnik, ki vpliva na dober začetek vašega podjetja.V idealnem svetu, bi se seveda odločili za primeren prostor zgolj na podlagi cene, le redkokdaj pa je odločitev tako preprosta. Seveda je veliko tudi odvisno od izdelka oziroma storitve, ki jo ponujate.
V vsakem primeru pa je zaželeno, da ste v bližini svojih strank, kar lahko pomeni, da boste za najem prostora plačali več kot pa bi si želeli.

Tudi ostali dejavniki lahko vplivajo na izbor prostora, kot je bližina morebitnega dobavitelja, parkirni prostori, dostop z javnim prevozom, kvaliteta bivanja v prostoru, bližina restavracij, možnost rekreacije v bližini in ostale podobne karakteristike.

Ste razmišljali o co-working prostorih?

Najem je odlična izbira v kolikor si to lahko privoščite, sicer so v Ljubljani in ostalih mestih na voljo tudi co-working prostori. Le ti poleg nizkih stroškov ponujajo izredno ustvarjalno in povezovalno okolje, mentorstvo, možnost uporabe sejne sobe, tiskalnika, interneta, parkiranje… Hkrati vam z rastjo podjetja omogočajo tudi zakup večjega obsega prostora. Ne zanemarite dejstva, da v prostoru ne boste sami in ne bo tako tiho, kakor si morda predstavljate.

Upoštevajte trenutne potrebe vašega podjetja in ne pozabite na njegovo rast.

Pri izbiri delovnega prostora se prepričajte, da ne ustreza zgolj vašim trenutnim potrebam poslovanja, ampak zagotavlja tudi prilagodljivost, ki jo boste potrebovali sčasoma, ko bo podjetje rastlo. Preden se odločite za dolgoročni najem, razmislite kako bo vaše podjetje izgledalo v naslednjih petih letih. Poiščite torej prostor, ki bi ga lahko eventualno razširili. Ali pa se odločite za prostor, ki vam omogoča kratkoročni najem in podaljševanje pogodbe npr. na eno leto in nato po potrebi poiščete večje prostore na drugi lokaciji. Vendar imejte v mislih, da sprememba naslova podjetja potegne za sabo kar nekaj birokracije.

Napredna pisarna.

Moderno delovno okolje, zahteva tudi moderen pristop. Veliko podjetij danes deluje na daljavo z zunanjimi sodelavci, zato se prepričajte da vam prostor omogoča dostop do najsodobnejše in najzahtevnejše tehnologije. Hiter internet niti ni tako samoumeven kot se morda zdi na prvi pogled.

Funkcionalnost ima prednost pred izgledom in obratno.

Izgled vašega delovnega okolja lahko zelo vpliva na to kako bodo vaši zaposleni, stranke, poslovni partnerji in ostali gledali na vaše podjetje. Hkrati pa je pomembno, da je prostor udoben, kvaliteten in profesionalen ter gre z roko v roki z vašo vizijo in delovanjem podjetja. Prav tako bi moral biti prijeten za vaše zaposlene in omogočati vzpodbudno delovno okolje.
Naredite domačo nalogo.

Čeprav so stroški in velikost najverjetneje dve glavni vodili, ki bosta odločala o najemu vašega prostora, naredite domačo nalogo in se prepričajte, da vam zares zagotavlja vse potrebno za nemoteno delovanje. Srečno!

Pišite nam na info@vizi-rs.si.
Sorodna povezava: POSLOVNI NAČRT Preberi več…