AKTUALNE NOVICE IN 
UPORABNE INFORMACIJE

Pridite vi do strank in ne obratno.

Neglede na to ali svoje podjetje začenjate v garaži, domači kuhinji ali v dnevnisobi vaših staršev, na določeni točki boste morali sprejeti odločitev o vašemuradnem delovnem prostoru.

neuspešno planiranje = planiranje za neuspeh

Raziskave kažejo, daimajo podjetniki z dobrim poslovnim načrtom ob ustanovitvi lastnega podjetjavsaj 16 odstotkov več možnosti za preživetje in rast. Vseeno pa poslovni načrtizdela manj kot polovica podjetnikov.

Ustanovitev lastnega podjetja? Zakaj pa ne!

Za ustanovitev lastnega podjetja je vedno pravi čas, kar pa ne pomeni da je vodenje podjetja preprosto.  Načrtovanje, financiranje in ustanovitev podjetja je lahko trd oreh.  Veliko podjetij kmalu po njegovi ustanovitvi, propade -  55 % v prvih petih letih. Vendar pa lahko svojemu novonastalemu podjetju ponudite najboljše možnosti za uspeh, tako da že v samem začetku postavite trdne temelje. Tukaj je pet ključnih dejstev, ki jih morate upoštevati, da ne boste končali v 55 %.

Ali je 500 € dovolj za zagon lastnega podjetja?

Neuradne raziskave kažejo, da naj bi se kar 40 odstotkov podjetij ustanovilo s 500 € ali celo manj, medtem ko naj bi tretjina podjetij štartala z nič več kot 350 €. Povprečni strošek za zagon podjetja na spletu, naj bi znašal približno 325 €. Če ustanovite podjetje, ki primarno posluje preko spleta ali podjetje, ki deluje v popoldanskem času, ob redni zaposlitvi, so stroški lahko zanemarljivi. Govorimo seveda o obliki delovanja podjetja kot s.p. Za odprtje d.o.o. je potreben zagonski kapital v višini 7.500 evrov.

V LETU 2019 VIŠJI REGRES

Dne 4.5.2019 je pričela veljati novela zakona o dohodnini ter pokojninskem zavarovanju, na podlagi katere se od regresa za letni dopust v višini od povprečne plače ne obračuna davkov in prispevkov za socialno varnost. Delavec tako po novem prejme višji regres.

Kako izbrati primeren računovodski servis za svoje podjetje?

Zagotovo trd oreh za vsakegapodjetnika, še posebej za tistega, ki svojo podjetniško pot šele začenja.Računovodskih servisov je na trgu ogromno, vsi se oglašujejo kot kvalitetni,prijazni, zanesljivi, strokovni… v resnici pa se kakovost storitev izjemnorazlikuje od ponudnika do ponudnika in niti cena ni nujno merilo. Kako torejizbrati primeren računovodski servis?